Jsme úspěšně v hlavním městě Colombo, dneska si nikdo nic neudělal, myslím fyzického
Naše cesta se blíží skoro ke konci a já zapomněl na jednu, pro většinu lidí, nejzásadnější informaci. Co tu vlastně jíme.
Pokud bych měl za sebe a Karel Pazourek vybrat, co doporučit tak:
Kottu (je to vlastně rozsekaná placka se zeleninou, kořením a masem, jedno z místních národních jidel).
Rice And curry (čočkove Dhal curry Karel snidal, obědval i večeřel a lilkové s ananasem bylo pro mne to nej, co jsem tu jedl).
Ananasy, nejsladsi, co kdy můžete ochutnat.
Tomas Hyri Hyross a Jana Zavadilová částo zkoušeli ryby a plody moře, bohužel místní úpravy byly jiné, než bylo očekáváno. Přesto našli rybu se smetanovo – česnekovou omáčkou, která zachutnala.
Lucie Florian a Miloslava Pazourkova si často a rády pochutnavaly na burgerech a smažené rýži.
Jako dezert je výborná bůvolí syrovátka s palmovým sirupem (viz foto)
Cena jídel je od základních 40 korun až po jídla v bufetu za 100 korun a více za porci.
Pivo tu je od 40 korun (takže jako hlavní chod).
No a jako důkaz, pár fotek tak jak by řekl JdemeŽrát – doufám, že teď jíte něco dobrého..